2/28/2018

Helmikuun tunnin pelit

keskiviikko 28. helmikuuta 2018

Olivatko pakkaset säikyttäneet pelaajia, koska hiihtolomaviikon tunnin peleihin saapui vain viisi pelaajaa. Olin kaikkia muita vastaan kertaalleen jo pelannut, joten päätin levätä tämän kierroksen, jotta pelipareiksi saatiin seuraavat:

Jarkko-Harri
Eikka-Pertti

Jarkko avasi tuttuun tapaan Lontoon avauksella ja onnistui siirtymään nopeasti edulliseen loppupeliin daamisivustan Db3-Db6xb3 vaihtojen myötä. Harri antoi heti sotilaan a7:sta Lf4xb8 -vaihdon seurauksena. Vaikka Jarkon kuningassivustan kehitys oli pitkään jäissä, sotilaan etu antoi etua ja lopulta toisen sotilaan voiton.

Eikka ja Pertti aloittivat Philidorin puolustuksella, jossa vaihdettiin nopeasti lähetit e6:ssa. Pertti linnoitti kuningatarsivustalla ja Eikka valkeilla kuningaspuolelle, joten molemmat aloittivat sotilaillaan kilpajuoksun kuninkaita kohti. Pertti onnistui näppärästi ryöstämään pari sotilasta ja Eikan oli hankala löytää korvausta. Ajan vähetessä Pertti ei kuitenkaan huomannut a6-sotilaan uhatuksi joutumista, ja Eikka nappasi sotilaan ja sai hyvän aseman. Asema yksinkertaistui lopulta loppupeliin, jossa Eikalla oli torni Pertin lähettiä vastaan, mutta Pertin sotilaat ryntäsivät kohti korotusta. Pertti onnistuikin voittamaan tornin c-sotilaastaan, mutta sitten ajan hupeneminen osoittautui kohtalokkaaksi. Eikka löi kuninkaallaan Pertin lähetin ja ennätti korottamaan oman sotilaansa ennen Perttiä.

Tulokset
Jarkko-Harri 1-0, Lontoon avaus
Eikka-Pertti, 1-0, Philidorin avaus

perjantai 23. helmikuuta 2018

Pikapelit 21.2.


Seitsemän minuutin kisaan ehti kuusi pelaajaa. Tällä kertaa pelini sujuivat hyvin ja vältyin pistemeneteyksiltä. Kaikki osallistujat onnistuivat myös ottamaan pisteitä.

1, Tapio 5/5
2. Jarkko 4
3, Janne 3
4, Aleksei 1½
5, Matti 1
6, Pertti ½
Tulokset 21.2.2018



7+7 min turnaus 14.2.

Viiden pelaajan kesken pelattiin turnaus, jossa pelasin tasaparien saamiseksi kahdella pöydällä. Useassa pelissä vastukseni pysyivät pitkään tasavoimaisissa asemissa, ja ajan käydessä vähiin jouduin vaikeuksiin.

Voittoon nousi Ilja, jonka ainoa pistemenetys tuli toisessa pelissä minua  vastaan. Aleksei onnistui myös hyvin, ja menetti pisteitä vain tappioon Iljalle ja tasapeliin minua vastaan.

Tulokset:
1. Ilja 4/5
2.-3 Aleksei ja Tapio B 3½
4. Jarkko 2
5-6 Pertti ja Tapio A 1

Tulokset 14.2.2018.

No comments:

Post a Comment

Shakkikerho joulutauolla. Jatkamme ma 8.1.2024.

  Yhteisötalo on suljettuna joulun ajan. Niinpä peli-iltamme jatkuvat ma 8.1.2024.