11/28/2020

Marraskuun tunnin pelit

 Marraskuun viimeisenä keskiviikkona pelattiin pitkää peliä tunnin ajoilla. Paikalla olivat innokkaimmat kuusi pelaajaamme.

Asko arpoi pelipareiksi ja pääsimme miettimään nappuloiden pariin.

Ensimmäisenä saivat pelinsä valmiiksi Jukka ja Eikka. Eikka sai rikottua Jukan kuningasaseman, ja varsinaista ratkaisua en nähnyt, mutta ilmeisesti mustan painostus valkean kuningasta kohti toi ratkaisun.

Omassa pelissäni Jarkkoa vastaan päädyimme Owenin puolustukseen, jossa pääsin tuttuun, mutta hankalaan muunnelmaan valkeilla. Jarkko valitsikin pitkää keskipelissä hyviä jatkoja, ja valkeilla pelatessani näin paljon huonoja vaihtoehtoja itselleni. Jarkon tarkkaavaisuuden hieman herpaantuessa sain hyvän ratsun f5:een, mutta asema oli siltä puolustettavissa. Kesken puolustustaistelun Jarkolta pääsi unohtumaan yllättävä sotilaan eteneminen linjan avaamisen sijaan, mutta musta kuningas tuli matitetuksi sotilaan siirron seurauksena.

Pisimmän pelin pelasivat tällä kertaa Harri ja Asko. Sisilialaisessa puolustuksessa Asko sivustoi lähettinsä g7:ään, ja peli siirtyi lohikäärmemuunnelman urille. Harrin kuningashyökkäyksen Asko onnistui torjumaan, mutta loppupelissä Harri onnistui voittamaan sotilaan. Aika oli kuitenkin jo käynyt niin vähiin, että Harrilta lipesi upseeri ja samalla peli.

 Tulokset;

  • Tapio-Jarkko 1-0
  • Harri- Asko 0-1
  • Jukka- Eikka 0-1


Kuva 1. Edessä Harri pelaa valkeilla Askoa vastaan ja takana Jarkko mietiskelee.

Kuva 2. Eikka kohtasi mustilla Jukan.



No comments:

Post a Comment

Shakkikerho joulutauolla. Jatkamme ma 8.1.2024.

  Yhteisötalo on suljettuna joulun ajan. Niinpä peli-iltamme jatkuvat ma 8.1.2024.